Cookie beleid Apollo '68

De website van Apollo '68 is in technisch beheer van VoetbalAssist en gebruikt cookies. Hieronder de cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.

Functionele cookies

Voor een goede werking van de website worden deze cookies altijd geplaatst.

Analytische cookies

Google analytics Toestaan Niet toestaan

Marketing cookies

Facebook Toestaan Niet toestaan

Kantine personeel met de perfectie van de schuimkraag

6 april 2016 20:30


Een avond die begon met een kleine vergadering rondom de kantine perikelen, iemand in het zonnetje gezet en vervolgens Remco van Heineken die op een originele leuke manier vertelde en liet zien hoe je het perfecte biertje voorschotelt..

Biertaptraining dinsdag 29 maart
De laatste dinsdag van maart stond bij Apollo in het teken van de biertaptraining. Kees Wijte opende de avond namens de kantinecommissie met een inspirerende speech waarin het woord 'blij' centraal stond. Daarna bedankt hij alle medewerkers voor hun inzet en vertelt: een vereniging zonder vrijwilligers heeft geen toekomst. 
De vrijwilligers werden op de hoogte gebracht van de stand van zaken betreffende de kantine en er werd er nog het 1 en ander besproken. Ook werd Janny Kee vanavond in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen, nadat zij zich jaren heeft ingezet voor onze vereniging. Vele functies heeft zij vervuld in de kantine. De laatste jaren stond zij onder de rust van het 1e achter de koffiebar.
Tevens werd Lynn Bijvoet voorgesteld als nieuwe vrijwilliger. 

Na de vergadering stond Remco van Heineken klaar om ons meer te leren over het vak bier tappen. Nooit geweten dat er zoveel factoren zijn die ervoor zorgen dat je biertje goed smaakt.

Van het schoonmaken van het glas, de temperatuur van een glas bier, de functie van de schuimkraag, het op de juiste manier tappen van een glas bier, het afstrijken van een glas bier en het serveren van een glas bier.
Duidelijk werd wel dat het belangrijk was dat het schuim iets overloopt. Dit om de bitterheid te verminderen.

Na een uitgebreide les over hop in het schuim en hoe je dit zo goed mogelijk laat smaken, mochten we de theorie in praktijk brengen en tapte iedereen zijn eigen perfecte biertje.  Het was een zeer geslaagde avond waar veel goed getapte biertjes werden gedronken. Benieuwd? Kom aanstaande zondag gezellig langs en laat het bier u smaken!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!