Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Apollo jo11-2 - reigerboys jo11-6

8 oktober 2023 11:30

We waren gebrand om de 3e plek in de herfstcompetitie te pakken. We stonden vooraf gelijk in punten 2 winst - 2 verlies.

We begonnen weer goed aan de wedstrijd, maar de kansen werden niet benut door Hans en een penalty voor de 1-1 van Bruno eindigde bij lijnentrekker Jacq Onderdelinden in de achtertuin.
We hadden nog meer kansen maar alle ballen die hoog op doel waren had hun keeper er heel goed uit.
Na 15 min keken we onterecht tegen 0-2 achterstand aan. Met de noodzakelijke wissels kwam Jurre weer op zijn geliefde mid mid positie, dit resulteerde gelijk in de aansluitingstreffer door Jurre zelf. En nog geen minuut later maakte Bruno zijn gemiste penalty goed door een zelf veroverde bal rond de middellijn goed in de hoek te schieten.
Maar reigerboys rechte de rug en het kleinste mannetje van het veld liep zo door onze verdediging heen en ronde beheerst af. Onze koppies gingen iets hangen en de 2-4 volgende snel. De wil om te winnen kwam 2 min voor rust weer terug in de ploeg en na een mooi opgezette aanval over de rechterflank schoot Gijs de bal in de voeten van Hans en deze ronde beheerst af. Rust met 3-4 achter.
De wedstrijd kon nog alle kanten op lenn en ook Jari hadden al prima reddingen verricht.

De coaches probeerde in de rust de koppies dezelfde kant op te krijgen, kom op jongens qua voetbal zijn we beter, we gaan ze pakken. Wat gaan we doen….. WINNEN.

Ik proefde de koffie nog in mijn mond en knipperde twee keer met mijn ogen 3-6. Potverdorie kom op de beuk erin.
Hans en Siem begrepen dat en nadat Siem de bal goed van RB had afgepakt speelde hij de bal direct naar Figo, deze zag Hans al rennen en met zijn linker pootje zorgde hij voor de 4-6. Het geloof kwam weer terug.
Maar nog geen 2 min later een lange bal van achter op de spits die bleef hangen van RB, deze had alle ruimte halverwege onze helft. De tweemaal zo korte benen van Gijs en Dirk konden hier niks meer aan veranderen. De spits schoot de bal over Lenn heen onderkant lat. Doelpunt. 4-7 achter met nog 12 min op de klok.

RB dacht dat de overwinning binnen was en bleven met veel mensen voor de bal. Maar ze hadden de wilskracht van Apollo om te winnen onderschat. De strijd kwam terug Jurre, Figo, Siem en Isa, begonnen duels te winnen. Thijs trok strijdend ten aanval en RB werd in de laatste 5 min van de wedstrijd overlopen. Hans bleef sleuren voorin en maakte snel achter elkaar de 5 , 6 en 7-7.

Kom op jongens door zetten nog 2 min op de klok.
Figo veroverde nogmaals de bal op het middenveld kapte knap 2 man uit om naar zijn links te draaien en schoot over de keeper heen onder kant lat binnen. De goed fluitende Timo Roos floot en wees naar de middenstip GOAL.
De vreugde was groot en met zijn allen werd de winnende gevierd. Prachtig gezicht vanaf de zijlijn. RB was nog aan het na mopperen bij Timo. Maar deze bleef resoluut prima scheids.

De punten blijven in Hensbroek en we kunnen 3 weken rusten( trainen wel door) Iets waar ik het helemaal niet mee eens ben KNVB🙈
We gaan nog even kijken voor een oefenpotje voor aanstaande zaterdag.