Voorzitter schrijft: Winst vs. verlies - Apollo '68

Voorzitter schrijft: Winst vs. verlies

10 februari 2023 15:15


De winterstop is voorbij en op het complex is alles gereed gemaakt voor de tweede seizoenshelft. Apollo 1, Apollo 3, JO17, JO13 laten meteen hun tegenstanders zien dat zij ook in 2023 weten wat winnen is. Zij hebben nog geen enkele partij verloren in 2023. Leuk weetje: Apollo 1 heeft door de winst op Nieuwe Niedorp geen één verliespartij geleden dit hele seizoen. Alle spelers, complimenten en zet deze fijne reeks voort!

In de zaal mocht al snel in het jaar Apollo 1 het opnemen tegen Apollo 2. Apollo 1 was gebrand op revanche in een iets andere opstelling dan die in de eerste seizoenshelft vanwege de wintersport van enkele spelers. Een uitgebreid verslag hiervan vindt u op de website, geschreven door webhost Björn.

Wanneer er activiteiten zijn op het complex, brengt dat uit zichzelf ook activiteiten in de kantine met zich mee. De kantine is alle weekenden weer gevuld. Wat een mooi gezicht. Kees en André hebben door toenemende bedrijvigheid versterking gekregen: Theo Wenker heeft zich bij de kantinecommissie gevoegd tot grote vreugde van Kees en André. Zij zorgen er met z'n drieën ieder weekend voor dat alles op rolletjes loopt.

Over activiteiten gesproken:

- 24 februari om 20.00 uur organiseert De Twaalfde Man in de kantine het jaarlijkse darttoernooi. Wie voegt zich bij het rijtje winnaars Marcel Schuit (2x) en Joris Molenaar? Aanmelden kan nog via de volgende link: https://forms.gle/aJBUZ1MXXbsD5v2z7

- 18 maart om 20.00 uur organiseert de Club van 68 in de kantine de jaarlijkse Bingo. Het belooft weer een gezellige avond te worden. Kom allen gezellig en speel mee voor mooie prijzen.

Verder heeft de Sportraad Koggenland bekend gemaakt de reanimatiecursus voor leden en vrijwilligers weer kosteloos aan te bieden voor sportverenigingen. Dit kunnen wij i.s.m. de EHBO-vereniging Hensbroek uitvoeren in het dorp. Er is een grote groep belangstellenden voor deze cursus.

Binnen het bestuur wordt verder gesproken over de resultaten van de enquête die zijn verzameld net voordat corona uitbrak (2020). Wij zijn met elkaar in gesprek over de opgesomde zaken wat we al gedaan hebben en wat we nog kunnen doen. In maart zullen wij ook met de commissieleden samenkomen. De wens om deze bijeenkomst te organiseren is meerdere malen opgenoemd tijdens jaarvergaderingen. Commissies kunnen op deze manier ideeën bespreken, krachten bundelen en contacten met elkaar leggen.

Toch geeft de titel ook verlies aan: helaas is in het ragionale nieuws naar buiten gekomen dat het bestuur van WMC (Heerhugowaard) de stekkers uit de vereniging heeft moeten trekken. Door de hoge energieprijzen en het teruglopend ledenaantal hebben de bestuursleden dit besluit moeten nemen. WMC 1 is uit de competitie gehaald. Dit houdt in dat de wedstrijd tegen Apollo 1 in Hensbroek op 12 maart komt te vervallen. Triest nieuws voor een sportvereniging uit de omgeving.

Naast de genoemde activiteiten staan er komende maand weer leuke wedstrijden op het programma. Alle wedstrijden staan in de Voetbal.nl-App en op de website. Ik hoop u binnenkort op het complex te zien. De spelers genieten van de positieve support.

Rosan Wenker
Voorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!