Voorzitter schrijft: En dan zijn we weer een maand verder....

9 februari 2021 19:15


Op het moment van schrijven is Nederland bedekt met een dikke laag sneeuw. Wanneer ik het nieuws bekijk gaat het eens over iets anders dan corona en zie ik blije ouders met kinderen van de berg afgaan met de slee. Even hoef ik niet te luisteren naar verhalen over Corona of te kijken naar verschrikkelijke beelden in de grote steden waar tegenstanders van de avondklok hun stem willen laten horen door alles te vernielen. Het is fijn om weer positieve beelden te zien, maar toch ben ik me ervan bewust dat het virus nog steeds zijn ronde doet. Dat is dan weer erg jammer.

Alle maatregelen, met uitzondering van de basisscholen en afhaalmogelijkheden voor de winkels, zijn verlengd tot 2 maart. De gevolgen zijn groot, maar de maatregelen zijn zo hard nodig door de opkomende Britse variant. Laten we hopen dat we met een sneller tempo een vaccin kunnen krijgen om alles weer zo snel mogelijk op te kunnen starten.

Bij de KNVB is het nog onduidelijk hoe de competitie vorm gaat krijgen. Een normale competitie zal het niet meer worden. Wat overblijft betreft een halve competitie, maar ook dit is nog alles behalve zeker. Wellicht zou een Regio Cup nog in leven geroepen kunnen worden. Om de reisbewegingen zo klein mogelijk te houden, zouden wedstrijden tegen verenigingen in de regio een oplossing kunnen bieden. De KNVB neemt hierover later een besluit. Het is dus afwachten.

Een ander bericht vanuit de club betreft het onverwachte overlijden van Sjaak Metzelaar afgelopen maand. Sjaak, vader van spelend jeugdlid Mick Metzelaar, was fanatieke supporter van de jongens van de JO17. Zijn aanwezigheid langs de lijn zal in de toekomst gemist worden. Ik wens zijn vrouw Miranda en zoon Mick namens de club veel sterkte toe met dit verlies.

Hoewel er geen echte wedstrijden worden gespeeld op dit moment en de voetballers zich vooral bevinden op het trainingsveld, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het opzetten van een voetbaltechnisch plan door de voetbaltechnische commissieleden Hilco, Frank en Sander. Ook heeft er (digitaal) overleg plaatsgevonden met de sponsorcommissieleden Wim en Patrick. Zij gaan zich bezighouden met het organiseren van de sponsorcontracten van hoofdsponsor tot ballensponsor en van bordsponsor tot kledingsponsor. Door de Twaalfde Man werd ''De Masked Chicken'' georganiseerd. Dit werd een grote hit op de sociale media.

Ook het bestuur is digitaal bij elkaar samengekomen om het een en ander te bespreken. Hier werd onder andere gesproken over het jeugdvoetbalbeleidsplan, de status van het complex en de mogelijke tegemoetkomingen vanuit overheid en/of gemeente.

Voor nu wens ik u veel sneeuwpret toe.

Rosan Wenker - Voorzitter

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!