De Microfoon

6 december 2020 10:30


De microfoon is een nieuwe rubriek bedacht door het nieuwe bestuur van Apollo’68 waarin iemand van Apollo’68 zijn ervaringen verteld over het wel en wee binnen de club.
Deze 1e keer mag ik de aftrap doen.

Ik ben Kees Wijte en samen met André Veeken en Susan Stoop vormen wij de kantinecommissie en beheren de kantine van Apollo’68. De vraag is wat mijn ervaringen als kantine beheerder in deze coronatijd zijn.

De coronatijd is voor iedereen en dus ook voor mij een lastige tijd waar we met z’n allen door heen moeten. Heel bepalend daarin is ons gedrag. Als bedrijfsleider bij Deen Supermarkt merk ik dat alle dagen weer. Het gedrag wat ik daar zie kan ik kopiëren naar de kantine van Apollo’68. Samen met het bestuur hebben we de kantine coronaproof gemaakt en het overgrote deel van de bezoekers houdt zich keurig aan de regels maar dan nog merk je toch dat niet iedereen dit virus serieus neemt en dat is zeker niet verstandig. De kantinemedewerkers proberen de aanwezigen hier op te wijzen zodat het verantwoord is om in de kantine gezellig een kopje koffie of een drankje te kunnen drinken.

Wat doet corona met me met betrekking tot Apollo’68? Een vrije zondag is heerlijk maar deze periode zonder voetbal is toch niet leuk meer en duurt eigenlijk te lang.

Ik mis de spanning en gezelligheid van de spelers en supporters rond en op het veld. Voetballiefhebbers die het leuk vinden een paar uurtjes per week op ons prachtige complex te vertoeven. Daarnaast mis ik de contacten en ook gezelligheid met de vele kantinemedewerkers die altijd voor iedereen klaar staan en met veel plezier hun taak uit oefenen. Stuk voor stuk toppers. De kantine is heel belangrijk voor een vereniging want zonder kantine kan Apollo’68 financieel niet bestaan. We hebben dit jaar een nieuw bestuur gekregen die heel enthousiast aan de slag is gegaan maar op dit moment heel weinig kan doen. Als kantinebeheerder heb je ook te maken met de houdbaarheidsdatum van je producten die je verkoopt. Mede dank zij onze leverancier Heineken en de leden die onze voorraad hebben afgenomen zijn we niet in de problemen gekomen. In 3 dagen was alles geregeld. Op dit moment staan de verkopen weer stil maar gelukkig hebben we nog niet veel problemen.

Vanavond (17-11) heb ik naar premier Rutte zitten luisteren en ik heb goede hoop dat we vanaf januari weer open mogen maar belangrijker de spelers weer kunnen trainen en spelen en de supporters weer gezellig naar ons complex kunnen komen. Ik hoop dat we elkaar weer snel kunnen ontmoeten op ons complex of in de kantine.

Tenslotte: zorg goed voor elkaar, blijf gezond en fijne feestdagen.

Kees

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!