Een bijzonder blijde dag bij Apollo'68

16 mei 2019 19:45


Afgelopen zondag was het een mooie, bijzondere, blijde en drukke dag bij Apollo’68.
Het was natuurlijk moederdag! Bij deze dag werd stil gestaan, ieder moederfiguur ging met haar kroost mee het veld op en kreeg uit zijn of haar handen een mooi boeketje bloemen.

Het eerste fluitsignaal kwam uit de mond van A3 Bakker bij het derde tegen het 6e van RKEDO. Dit deed hij niet voordat alle pers de foto’s geschoten had. De nieuwe tenues werden gepresenteerd aan alle aanwezigen en zal deze week dus ook de rest van de media gaan bereiken, houdt o.a. de Kogge in de gaten.
Hierbij ook aanwezig: de directie van van ‘van Schagen Tulips en ‘Frank Molenaar dienstverlening’, zij die een sponsorovereenkomst hebben ondertekend en deze tenues mogelijk hebben gemaakt. Ze zien er prachtig uit, met name het keeperstenue van Lee Red.
Bij AZ heb je Herrie en Berrie, bij het derde heb je Sjors Edam en Patrick Schrooder. Ook zij mochten natuurlijk ook niet op de foto ontbreken, al ontbrak laatstgenoemde wel.
Over de wedstrijd kunnen we hetzelfde vermelden als de uitschakeling van Ajax in de Champions League tegen de Spurs waar de wedstrijd een minuut te lang duurde. Bij het derde duurde de wedstrijd een half uur te lang en verloor met 1-5.

Ook de dames gingen onderuit met ruime cijfers tegen Kwiek, zie hiervoor het wedstrijd verslag onderaan dit bericht.

Bij het eerste werd stil gestaan bij waardevolle spelers Hilco de Boer, Jeroen Munster en Joost Onderdelinden. Voor,- en ook na de wedstrijd werden mooie woorden gericht aan deze jongens waar we nog lang van hopen te genieten. Joost maakte eerder dit jaar zijn 100e goal en  kreeg voor deze mijlpaal een mooi shirt. Inmiddels staat de teller op bijna 110.
Helaas wist Apollo niet van titelkandidaat KSV te winnen (0-3). Gelukkig pakte nacompetitie concurrent de Valken geen punten bij Kwiek waardoor Apollo nog 3 punten van hen los staat. Met Victoria O en WMC nog voor de boeg lijkt dat mij (webmaster) geen probleem om zich ‘veilig’ te spelen en volgend jaar wederom in de vierde klasse te acteren.
De Valken krijgt St. George nog op bezoek en moet uit naar de andere titelkandidaat Strandvogels in de laatste speelronde.

Er bleven vandaag dus geen punten in Hensbroek maar was het al met al toch een prachtige dag. Dit doet mij denken aan het clublied:

“Gezelligheid, ontspanning, maar ook resultaat,
Een goede sfeer en spelplezier, dat is waar het om gaat.”

En zo was het zondag. Met o.a. Eredivisie voetbal en F1 in de kantine op tv, muziek van DJ Theo Wenker, fantastisch barpersoneel en gelukkig kunnen we nagenieten van de foto’s die Rosan Wenker heeft willen schieten (wat moesten we zonder de familie Wenker).
Foto's vind u door ---> HIER <--- te klikken.

Wedstrijdverslag dames;

Vandaag om 11.00 uur trapte we af tegen Kwiek. Vooraf de wedstrijd werden een aantal moeders met een bloemetje in het zonnetje gezet vanwege Moederdag! Dank aan de organisatie.
Tijdens de wedstrijdbespreking gaf Ruud aan dat de opstelling nog niet helemaal rond was. Ons antwoord: dan maken we er zelf wel iets van! Prima dacht Ruud, waar wil je zelf graag staan? Bijna iedereen koos een andere positie en zo hadden we een andere keeper, de verdediging stond voorin en de spitsen stonden achterin. Met deze ‘feestopstelling’ gingen we vlammend van start. We kregen veel ruimte om te tikken. Veel ballen gingen over de grond en er werden leuke combinaties gemaakt. We konden onszelf helaas niet belonen met een doelpunt, iets wat Kwiek wel deed. Zo gingen we 0-3 de rust in. Alles is nog mogelijk, dachten we. De tweede helft werd er eveneens leuk gevoetbald, we speelden lekker en hadden meer balbezit dan de tegenpartij. Alida wist eenmaal het doel te vinden maar we verzuimde om meer keer te scoren. Later in de wedstrijd werden we iets slordiger, Kwiek brak een aantal keer goed uit en scoorde. Eindstand: 1-9

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!