Verslag nieuwjaarsreceptie - Apollo '68

Verslag nieuwjaarsreceptie

8 januari 2023 12:15


Eindelijk was het weer zover na 2 afwezige jaren: de traditionele nieuwjaarsreceptie met de eveneens traditionele nieuwjaarswedstrijd. Rond de klok van 2 was iedereen aanwezig voor een koppie, waarna coach Jan van Stralen zijn mannen opriep te gaan omkleden. In de kleedkamer was het al gauw 'ouwe jongens, krentenbrood' en passeerde de simpele grappen van de fam. de Boer ouderwets de revue.

De opkomst leek op een ware supercup battle, met harde muziek, groots vuurwerk en volle tribunes. De mannen met - al meer- grijze haren bleken behoorlijk fanatiek en nog prima mee te kunnen. Het was voor de mannen van Job Zoon dan ook een mooi 'oefenpotje'.
Kick Hoogewerf was het die in de 18e minuut uit een hoekschop de 1-0 binnen knikt. Niet veel later was het aan de andere kant ook raak: de razendsnelle Elroy Konijn prikte op aangeven Daan Modderman de gelijkmaker in de touwen. Later ook een opmerkelijk moment toen Bas Fernee na een lange solo een vrije trap in de 16 kreeg toegewezen doordat keeper Stef Weel een terugspeelbal pakte. Deze vrije trap nam hij zelf en schoot hard tegen de paal. Vlak voor rust wederom een assist en wereldbal van Daan Modderman op Bas Fernee die de bal op de borst aannam waarna hij 1 op 1 op de keeper kwam. Daar zorgde hij ervoor dat de All Stars met een 2-1 voorsprong de rust in gingen.
Scheids Gerrit Mol gaf een korte rust want die had gigantische trek in bier.
De 2e helft was koud bezig en daar was een aderlating voor het uitdagende team: Arian Smal blesseerde zich lelijk. Voor hem was het klaar, waardoor uitblinker Sander Zwagerman weer plaats mocht nemen in het veld.
Halverwege de 2e helft was het een voorzet van Mark Brouwer die Sam Kramer in de gelegenheid bracht om de gelijkmaker koelbloedig binnen te schieten en dat deed hij dan ook. Aan beide kanten werd geaast op de winnende goal, het bleef spannend tot het eind maar die winnende goal zou niet komen.
 
Een mooie wedstrijd met een verdiende uitslag, dat belooft een gezellige receptie!
En dat was het ook! Deze werd nog even onderbroken door de traditionele speeches. Rosan maakte hierin de aftrap en haar debuut, de receptie was immers 2 jaar afgelast vanwege corona. Haar speech gebeurde op originele wijze met een interactieve quiz waarin vragen waren over de afgelopen bewogen jaren op onze club. De laatste vraag was wie er volgend seizoen trainer van de selectie zou zijn: de reacties waren verdeeld tussen Patrick Wijte en Job Zoon. Het goede antwoord was laatstgenoemde die zijn contract met 2 jaar verlengd. En met hem mee ook Johnny de Pagter, mannen die niet meer weg te denken zijn op ons complex.
Net als kersverse voorzitter van de Club van 68, Rudolf Vermaas die de microfoon ook nog even ter hand nam. Hij besprak het reilen en zeilen binnen de supportersvereniging en sloot zijn woorden af met een dankwoord naar de makers van het door hun verzorgde lopende buffet.
 
Als laatst wilde Joris Wenker namens de 12e man nog een paar woorden dichten en reikte de herbstmeister prijs van de toto uit aan niemand minder dan Kees Wijte, welke sprakeloos tot tranen was geroerd.
Hierna ging de muziek aan en werd onder het genot van een happie en drankie mooi an gestaan.
 
Het is fantastisch om op zo'n dag iedereen met enthousiasme een steentje in groot en klein te zien bijdragen: de spelers, de staf, het publiek, de muziek, het buffet en voor vandaag de belangrijkste: het barpersoneel.
Daarom iedereen ontzettend bedankt, geweldig dat jullie er allemaal waren, laten we er met z'n allen weer een prachtig jaar van maken!

Klik hier voor een filmpje van vandaag: hier.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!