Apollo avond in de stap - Apollo '68

Apollo avond in de stap

15 oktober 2022 7:45


Het leek gisteravond wel een boksgala: waar er een mooi voorprogramma stond voor de mannen van Apollo’68 zaalvoetbal 2.
De toeschouwers wisten de sporthal in Obdam al massaal te vinden voor de derby tussen de dames van Apollo en OZV Obdam, het werd 5-1 voor de bezoekende Obdammers, maar in de beleving van Kitty Dudink was het 5-0 en dat zegt genoeg over de wedstrijd.

Daarna waren het de binken van Apollo 1 die een onderonsje hadden met Berkhout. Dit was een spannende wedstrijd waar 'keep' Jordy zijn skills liet zien en met zijn arme 'tassenzak' knap een penalty wist tegen te houden. Een moment waar vader Rob trots het hele weekend over kan navertellen. Jordy's zus Suus, die het wassen van haar haar en het optutten van haar uiterlijk belangrijker vond, miste daardoor dit heldhaftige optreden van haar broer.
Doelpuntenmachine Bas Weel, weet net als op het veld ook in de zaal beslissend te zijn en speelde een prima wedstrijd. Het werd 5-4.

Daarna was het moment waar iedereen vanavond zo lang op wachtte. Voor hun was het al genieten toen de mannen van Apollo’68 2 de zaal in kwamen. Welk blik hadden ze nu weer open getrokken? Joost nog altijd geblesseerd, Joris op trainingstage bij het Hongaarse FC Tatabanya en doelman Frank die op het laatste moment een snotneus bleek te hebben. Gelukkig waren daar Daan Modderman, Ruud Mak en Jacco Spil als invallers, die het gemiddelde leeftijd haast op 63 brachten.
Het was nog even spannend want na een belletje vanuit de architecten 4 uit Wervershoof (de tegenstander) leek het er even op dat de tegenstander te kort mensen had maar gelukkig was daar het appje van tegenstander Fenno die alle onzekerheid van tafel veegde en dat de mannen van Apollo 2 weer even bij vrouw en kinderen vandaan konden om een lekker balletje te trappen, en dat gebeurde!

De opa's waren heer en meester en met name Daan wist de topscorer van de avond Maarten Hoogewerf met 4 goals op de goede plek te vinden. Een schitterende pass op Jorn, die hem af maakte achter zijn standbeen langs (zonder te struikelen) werd bekroond tot doelpunt van de avond. De tomeloze inzet van Tuut, welke vertelde niets meer aan sport te doen bleek het lang nog niet verleerd te zijn (en hij was nog wel zo zenuwachtig). Met Jacco Spil op doel werd er luid en goed gecoacht en wilde zijn team graag op het middenveld zien. Net als op het veld vond Patrick het net niet maar stond achterin goed zijn mannetje. Het werd 8-2.
Rianne Groenveld vertelde na de wedstrijd blij te zijn dat de avond zo mooi mocht afsluiten en trok tevreden richting de sportkantine waar ze haar trots op Jacco niet onbenoemd wilde laten.

Na de wedstrijd ging het licht in de sporthal uit en trok iedereen de konkel in om de klaverjassende Arjan en Martijn Laan aan te moedigen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!