De clash tussen Apollo futsal 1 en 2 - Apollo '68

De clash tussen Apollo futsal 1 en 2

1 oktober 2022 11:30


Na de 5-0 nederlaag tegen Hovocubo en vorige week 13-2 verlies tegen 1 van de 4 ZVV Nieuweboer teams die in onze poule zitten wachtte gister de jonge binken van Apollo 1 de opa's van het tweede op in de Stap.

Een kolkende stap want menig voetbal liefhebber wist de Stap te vinden (behalve John Vlaar) om deze lang gehoopte wedstrijd aan te schouwen, want beide teams vertelden beter als de ander te zijn. Zo was hierbij ook aanwezig: de complete fanclub van Wesley Mol met daarin iedereen die hem lief is. Al leek het of Wesley in de wedstrijd aleen maar oog had voor Patrick Wijte.

Waar Apollo 1 qua spelers ruim in hun jasje zit met wel 3 wissels, was het bij Apollo 2 krappig: goalie Frank ging een weekend weg en Joost is langdurig geblesseerd vanwege die verdomde knie, de geeltjesleden hadden ook geen tijd want die speelden 7x7.
Dat betekende dat coach Björn weer een blik moest opentrekken en trok richting de Goorn waar hij Good-Old Elroy Konijn tegen kwam, hierin vond hij een uitstekende invaller voor Joost. Met hem mee kwam keeper Rick Booy die goed spel liet zien.

De wedstrijd was amper begonnen of het was het eerste met Bas Weel die het scorebord rond de 8 seconden al op 1-0 wist te zetten. "Wakker worden opa's!".
De wedstrijd, uitstekend geleid zonder scheidsrechter bleef de hele wedstrijd voor iedereen ontzettend boeiend en dat legt de score verloop ook uit. Het werd daarna 1-1 dankzij Elroy die zijn complete trukendoos uit de Goorn had meegenomen. We gingen met 1-1 of 2-1 de rust in, door de spanning weet de schrijver het even niet meer.

De tweede helft was nog spannender, iedereen gaf alles. Zoveel dat zowel Joris als Sander uit hun zelf ademsnakkend naar de kant kwamen.
Het werd zelfs 3-1 dankzij Wouter Spil. Wie? Ja, Wouter Spil die door het veld rende alsof hij doldwaze koeien van het land aan het halen was.
Met deze stand zou je denken dat ze het op slot zetten maar de onervarenheid, tegen de mannen met sommige net zoveel ervaring als de leeftijd van benjamin Sam Kramer liet zich kenmerken. De opa's bleven taai. Zo taai dat dankzij een hattrick van een sterk acterende Elroy, de gelijke stand weer op het scorebord stond.
Dat smaakt naar meer. Na een discutabel maar uiteindelijk berecht tot smerige schwalbe van Wouter Spil en het uitkomen van Jordy op Sander die even zijn bijna 40 jarige benen op het spel zette was het dezelfde Sander die een cruciale fout van Mark Brouwer benutte en de voorsprong voor de terechte winnaar op het scorebord zette.
De hele tribune laaide van enthousiasme en het kan maar duidelijk zijn:
Apollo 2 is momenteel beter dan Apollo 1.

Na de wedstrijd was het voor de mannen van het tweede lang wachten op het verdiende kannetje bier van Apollo 1 coach Joris Wenker, maar door het grote verdriet dat hij losliet bij Chantal, is hij dat waarschijnlijk vergeten.

IMG-20221001-WA0005.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!