Voorzitter schrijft: Het slotstuk

5 mei 2022 21:15


De spanning begint te stijgen nu de laatste wedstrijden in de competitie worden gespeeld. Het is Apollo 1 gelukt om tegen Sporting S (uit) en Oosthuizen (thuis) te winnen. Deze zes punten zijn belangrijk om mogelijk degradatie te voorkomen. Met nog drie wedstrijden op het programma (Apollo-Beemster, 8 mei --- Apollo-Alc.Victrix, 22 mei ---- Alk.Boys-Apollo, 29 mei) lukt het de jongens hopelijk om boven die degradatielijn te blijven.

De jeugd geniet op dit moment van de meivakantie waardoor er geen wedstrijden op het programma staan. Het is het wel waard om te vermelden dat het de JO12 gelukt is om alle wedstrijden in april te winnen. Goed bezig!

De paaseierenactie was voor de jeugd een groot succes. Vorige editie schreef ik dat ze hun best gingen doen, het resultaat liegt daar niet om. 1470 zakjes zijn er in totaal verkocht. De jeugdcommissie heeft dit jaar zelf de zakjes samengesteld, zodat de kosten laag bleven. Dank ook aan de Jumbo. Op de zakjes stond nog een oproep voor kantinemedewerkers. Het blijft helaas moeilijk om ieder weekend de bezetting rond te krijgen. Kom jij ons uit de brand helpen?

In april stonden er uiteindelijk drie activiteiten gepland. Op 15 april was het darttoernooi, georganiseerd door de Twaalfde Man. Marcel Schuit wist er (wederom) met de winst vandoor te gaan na een spannende strijd. Gefeliciteerd Marcel!

Dan was het op 23 april het moment dat we met 174 supporters naar AZ-SC Heereveen gingen. De uitnodiging vanuit AZ kwam later dan het verschijnen van het vorige HB'tje. Helaas heb ik er toen niks over kunnen schrijven. Via de sociale media en de website kwam het nieuws toch bij jullie terecht. AZ speelde een moeilijke wedstrijd, maar gelukkig wonnen ze door een doelpunt in de laatste minuut. Drie volle bussen vertrokken vanaf het complex en zette ons voor het stadion af. Het was super geregeld en jong en oud hebben een hele mooie namiddag gehad! Speciale dank voor de jeugdcommissie en de Club van 68. De jeugdcommissie heeft geholpen met het realiseren van deze dag (bussen bestellen, contact houden met AZ etc.) en de Club van 68 maakte een deel van de vervoerskosten mogelijk. Fantastisch!

Ook was daar de jaarlijkse bingo georganiseerd door de Club van 68 weer. Op 30 april vond deze, na twee jaar stilte i.v.m. corona, weer plaats. De kantine was vol, maar liefst 85 bingoliefhebbers streden om de prijzen en deze werden eerlijk verdeeld onder toeziend oog van spreekstalmeester Bjorn Zwagerman.

Binnen het bestuur wordt er ondertussen met een schuin oog naar het volgende seizoen gekeken. Hilco, bestuurslid voetbaltechnische zaken, is hard bezig met het indelen van de teams van volgend jaar. Judith heeft helaas aangegeven aan het eind van dit seizoen te stoppen met haar penningmeesterschap. Arjan gaat haar rol overnemen. Hierdoor staat de taak van de algemene zaken voor volgend jaar open. Wij zijn bezig met het zoeken naar een geschikte kandidaat die deze rol kan opvullen. Tijdens de jaarvergadering op 7 juli zal er uitgebreid stil worden gestaan bij het vertrek van Judith en het vormen van het nieuwe bestuur. Tot de volgende editie en hopelijk zie ik jullie snel op het complex om alle jongens en meiden aan te moedigen tijdens de laatste wedstrijden van dit seizoen.

Rosan Wenker- Voorzitter

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!