Marcel Schuit wint dart toernooi

23 april 2022 16:45


Eindelijk mocht het weer plaats vinden na wéér een jaar Corona. Alle pijlen waren messcherp geslepen, het excel brein liep op hoge toeren. Ja: het darttoernooi vond vorige week vrijdag weer plaats!

7 borden op een rij, 6 poules. De betere darters belandde in de winnaars poule, de iets wat minder betere namen plaats in de verliezerspoule. Hier werd via knock out systeem gestreden om de prijzen. Al snel bleek dat winnaar van vorig jaar Joris Molenaar zijn favorietenrol niet na kon leven en in de 1/8 finale toe moest geven. De hele avond leek het dat Lerena Rietbergen de beste pijlen in handen had maar zij ging er in de halve finale vanaf, de uiteindelijke winnaar zei ook terecht dat zijn halve finale tegen haar wellicht een betere finale had geweest (met alle respect voor andere finalist Jorn Vriend die zich moedig en netjes in de finale had gegooid). Winnaar van de avond was evenals 2 jaar terug Marcel Schuit.

De finale van de 'verliezerspoule' ging tussen Pe Geels en Remco van Schagen. In deze pot viel ook de enige '180' van de avond uit handen van Remco, jammer genoeg gooide hij zich met deze topscore 'dood' en wist Pé Geels daardoor zichzelf met de volgende worp als winnaar van de verliezers te bekronen.

Nog leuk om te vernoemen is dat Niels Molenaar zonder behaalde winpunt de rode lantaarn mag dragen, dat wat hem niet in de koude kleren is gaan zitten. In zijn nieuwe huis heeft daarom zelfs een dartbord een prominente plek in de woonkamer gekregen en heeft ons beloofd om volgend jaar als gevaarlijke outsider terug te keren op een nieuwe editie van 'Apollo'68 Open'. 

Speciaal woord van dank naar Theo Wenker die samen met zijn zoon Joris een droom uit liet komen door een super duo te vormen achter de bar met lekkere hapjes en drankjes. Dik voor mekaar. Een mooie avond om trots op terug te blikken.
 Iedereen ontzettend bedankt!voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!