Ron Vlaar stopt

14 februari 2021 20:45


Het nieuws van deze week is natuurlijk het feit dat Ron Vlaar per direct zijn loopbaan als prof bij AZ heeft beëindigd.

Ron heeft een hele mooie carrière gehad met hoogtepunten maar ook met veel blessures.

Begonnen op zijn 6e bij Apollo’68, daarna een jaar SVW en vervolgens de jeugdopleiding bij AZ. Hij maakte in 2005 zijn debuut in het 1e van AZ, speelde een week later de halve finale van de UEFA cup tegen Sporting Lissabon en had een maand later zijn 1e trainingsstage bij het Nederlands Elftal.

Met Jong Oranje Europees kampioen in 2006 en 2007. Met uitzondering van de finale zijn we bij die wedstrijden aanwezig geweest.We organiseerden toen busreizen naar o.a. Heerenveen en Groningen, een fantastische happening.

Vanaf 2006 heeft Ron 6 jaar bij Feyenoord gespeeld waar hij o.a. een keer de beker heeft gewonnen. Daarna vertrok hij voor 3 jaar naar Aston Villa in Birmingham Engeland. Voor hem een fantastische ervaring om in de Premier Leaque te kunnen spelen. Na Aston Villa volgde nog 5 jaar AZ waarin hij liet zien een echte steunpilaar voor het team te zijn.

Ron heeft 32 x voor het Nederlands Elftal gespeeld met als hoogtepunt het WK in Brazilië waar hij alle wedstrijden speelde en m.n. de halve finale tegen Argentinië één van de uitblinkers was. Messi werd die wedstrijd volledig uitgeschakeld door Ron, jammer was wel dat hij in de strafschoppenserie zijn strafschop miste. Uiteindelijk werd Nederland 3e, een prachtige prestatie.

Ron je wordt omschreven als een modelprof en gezien je instelling en je vechtlust om steeds weer terug te komen is dit een terechte betiteling.

Voor dit moment Ron bedankt voor het plezier wat je ons hebt gegeven.

Je hebt Apollo’68 en Hensbroek op de kaart gezet en was een uitstekend ambassadeur voor ons kleine dorp. Bedankt.

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!