Het woord aan: de voorzitter

19 oktober 2020 20:15


Stilte Het is angstaanjagend stil op en rond de velden. De vlaggen zijn binnengehaald en er rolt geen één bal over het veld in het weekend. De nieuwe maatregelen zijn hard aangekomen bij iedereen, maar het blijkt nodig te zijn. Deze keer kan er de jeugd tot en met de JO17 wel blijven trainen, maar de competities liggen stil. Het idee voor een mixtoernooi met de jeugd van onze eigen vereniging is al geopperd en zo zijn er ook ideeën over het invullen van trainingen in kleinere groepen voor de senioren. Zij moeten wel de 1,5 meter aanhouden, ook tijdens trainingen, waardoor het toch lastiger wordt. Wij zijn bezig om dit allemaal een goede invulling te geven. Daarnaast zullen kleedkamers gesloten blijven, is er geen publiek welkom en blijft de kantine gesloten.

Victoria-Apollo

De derby-der-derby´s werd nog voor de nieuwe maatregelen gespeeld; zondag 4 oktober. Het contact met de buurvereniging verliep voorafgaand uitstekend en de gemaakte plannen om een maximaal aantal supporters te verwelkomen waren duidelijk voor iedereen. Helaas waren deze plannen voor niets gemaakt, want de nieuwe maatregelen over het publiek en de kantine gooiden roet in het eten. Het complex werd uiteindelijk gevuld door de (geblesseerde) spelers, staf en bestuurders van beide verenigingen, de media en de afgevaardigden van de scheidsrechtersvereniging. Ondanks alles was er vooraf gezorgd voor vuurwerk, dat buiten het complex werd afgestoken. De wedstrijd zelf was niet zo´n groot spektakel. Een aantal kansen werd door beide partijen niet benut.
Apollo begon sterk, maar moest zijn meerdere erkennen aan de buren: 0-2 was de eindstand.Opvallend is te zeggen dat een grote groep TOTO-deelnemers dit verlies voor Apollo had voorspeld.

Fair Play

Leuk detail van de wedstrijd tegen Victoria is dat de Fair Play Cup van seizoen 2019/2020 werd uitgereikt. Beide clubs mochten deze prijs in ontvangst nemen. Of deze prijs dit seizoen ook weer onze kant op komt, is na de wedstrijd Apollo-SSV (2-2) onzeker te stellen na een reeks aan gele kaarten, die overigens allemaal terecht waren.

Sponsormuntenactie DEEN

Mijn eerste taak in het openbaar betrof het in ontvangst nemen van een cheque bij DEEN. Onze deelname aan de sponsormuntenactie leverde een mooi bedrag van 1000 euro op. Dank aan jullie allemaal!

RaboClubSupport

Een andere actie waaraan wij mee mogen doen dit jaar is de RaboClubSupport. Iedere Rabobank rekeninghouder kan kosteloos lid worden van de Rabobank en zijn 5 stemmen uitbrengen op verenigingen uit de buurt. In het vorige HB´tje is hier ook aandacht aan besteed. Stemmen kan tot 25 oktober. Wacht niet te lang en steun de club.
Al met al had ik mijn eerste maand als voorzitter toch anders voorgesteld. Het doet me erg goed om te zien dat mensen zich willen (blijven) inzetten voor de vereniging. Zonder deze inzet van iedereen is het voor mij nog moeilijker om in deze tijden de rol van de voorzitter te leren. Ik wil iedereen dan ook hiervoor bedanken. Ik ben in een warm bad terecht gekomen en dat geeft mij ook de zekerheid dat we na de coronapandemie het enthousiasme en de liefde voor het voetbal weer oppakken met z´n allen.Ik wens iedereen een goede gezondheid toe. Pas een beetje op jezelf en op elkaar.

Rosan Wenker - voorzitter

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!