Terugblik Jubileumsfeest

29 juni 2019 13:30


Jullie zullen wel denken: "waar blijft toch die terugblik naar het jubileumweekend?".
Het wachten wordt beloond: prachtige foto's door Rosan Wenker, per vandaag online. Open daarvoor de links hieronder.
Maar, o, o, o, wie er bij was.. Apollo'68 bestond 50 jaar. En dat moest gevierd worden!

Lang werd uitgekeken naar het jubileumsweekend, dat gehouden werd op 7 en 8 juni.

Vrijdag 7 juni werd door de Twaalfde man een quizavond georganiseerd voor alle leden, coaches en scheidsrechters. Hiervoor werden mensen aangesteld die de quiz kwam presenteren, een geslaagde gezellige avond.

De zaterdag begon met een jeugd toernooi, jammer van de regen maar dat mocht de pret van de jeugd absoluut niet drukken. Vervolgens werd er onverwachts ook nog een wedstrijdje gevoetbald door de JO17 van Apollo'68 en Victoria O.

Rond 15:00 (het zonnetje scheen inmiddels) was daar de clinic voor de jeugd, verzorgd door diverse beste voetballers die Apollo'68 heeft gehad maar ook Sjaak Polak, Marcel Meeuwis en Geert den Ouden namens FC De Rebellen.
Klokslag 16:30 openden de deuren van de kantine voor de sponsoren, die samen met de selectie van Apollo'68 en De Rebellen wat dronken en heerlijk hebben gegeten, een buffet geheel verzorgd door cafe/bar 't Springend Paard.

19:00 floot scheidsrechter Dick Jol voor de aftrap tussen Apollo'68 en FC De Rebellen. (Toen nog) Heer van Hensbroek Jordy Stoop mocht deze nemen en vervolgens ook zelf spelen. De mannen van Apollo raakte na 90 minuten niet tot scoren, de Rebellen wel 4 x. Eindstand 0-4.

Tijdens de rust van deze wedstrijd werd stil gestaan bij het vertrek van Junior Pourier, die na 1 seizoen aan de slag gaat bij SV Beemster. Grensrechter Jan Spruit kreeg een bloemetje want ook hij vind het nu mooi geweest. En jammer genoeg gaan we ook afscheid nemen van routiniers en oud aanvoerders Freek de Boer, Sander Zwagerman en Daan Modderman. Absoluut niet de minste en een gemis voor Apollo'68. Na jarenlange trouwe dienst zetten zij een punt achter hun loopbaan. Verdiend werden zij 5 minuten voor het eindsignaal onder groot applaus door een erehaag naar de dug out gehaald.

Vervolgens werd het jubileumsweeekend knallend afgesloten in de tent met muziek van DJ Jacco Silver. Zijn muziek werd rond 10 uur onderbroken door bestuurslid Ab Bakker welke namens Apollo'68, (scheidend) voorzitter Wim Zwagerman in het zonnetje zette voor al zijn bewezen diensten en hem vervolgens als erelid bekroonde. Daarna richtte ook Kees Wijte (voorzitter Club van 68) nog een aantal mooi woorden naar Wim.
Iedereen was het er over eens: meer dan terecht en dit werd namens Wim Zwagerman enorm gewaardeerd.

Zoals u leest, 50 jaar Apollo68. Een weekend voor iedereen, jong en oud. Sportief met feest en ook afscheid. Apollo'68 dankt al zijn sponsoren en vrijwilligers die hier hun steentje aan hebben bijgedragen in groot en in klein, zonder hen was het nooit zo GEWELDIG geweest! TOPPERS!!

Open hier de links voor de foto's welke Rosan utistekend heeft geschoten. Waarvoor dank, deze gaan in alle archieven. Druk op de foto's om de rest van de foto's te bekijken:

Het JEUGDTOERNOOI


De CLINIC


Wedsttrijd JO17


Wedstrijd Apollo'68 de Rebellen deel 1


Wedstrijd Apollo'68 de Rebellen deel 2


Het FEEST


voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!