Apollo 2 verslag van de eerste 3 maanden

17 november 2016 12:30

Veelvuldig komen verzoeken om eens een verslag te schrijven over de verrichtingen van het 2e elftal van Apollo ‘68. Hoewel ik iedereen uitnodig om eens een kijkje te nemen bij dit frisse team zal ik toch ook eens schriftelijk een ieder proberen te overtuigen.

Apollo 2 is ten opzichte van voorgaande jaren sterk verjongd, aangezien de A-junioren van vorig jaar volledig in de selectie zijn gaan spelen. Velen hiervan spelen nu in het tweede om senioren ervaring op te doen. Naast nieuwe spelers ook een kwaliteitsinjectie bij de technische staf, want Olaf ter Heurne is Terry Zwagerman en René Hoogewerf komen versterken.

Het tweede team bestaat nu uit een mix van de A-junioren van vorig jaar en enkele “oud gedienden” die de klappen van de zweep kennen. Uit dit midden is er ook met Marcel Spil een nieuwe aanvoerder gekozen. Hiernaast vindt er een wisselwerking met wissels of van blessures terug komende spelers van Apollo 1 plaats.
Dit alles resulteert in een fris team welke vol overtuiging wekelijks te trainen is. Een grote groep, waardoor ook wel veel gewisseld moet worden, maar de sfeer is goed.

We begonnen nog met een oefen nederlaag tegen Sint George 2. Duidelijk was dat een ieder nog aan elkaar moest wennen. Gevolgd werd een 3-1  bekeroverwinning op ConZelo 2, welke toch een klasse hoger speelt. Doelpunten van Jordy Stoop, Maarten Hoogewerf en een schitterende vrije trap van Rick Dekker. De kop was eraf!

In de competitie wederom 5e klasse dit jaar. Wel een poule met enkele teams waarin veel 1e elftal / selectie-ervaring aanwezig is. Wat ook duidelijk werd in de eerste 2 wedstrijden van het seizoen. Een 1-0 nederlaag tegen Alkmaarsche Boys 3 en een 2-1 nederlaag tegen LSVV 3 (doelpunt door een magistrale lob van Marcel Spil). In beide wedstrijden een wisselend beeld, 1e helft waren we de onderliggende partij, de 2e helft de bovenliggende.
Duidelijk merkbaar was de frisheid en trainingsarbeid van ons tegen de routine van deze teams. In beide gevallen hadden we wel een punt verdiend, temeer daar in beide wedstrijden door ons een penalty werd gemist. Menig vergelijkt het met het “PSV syndroom”, laat dat nu net de favoriete club van coach/trainer Terry zijn……

De 3e wedstrijd was tegen De Rijp 3 thuis. Een rommelige voorbereiding door o.a. autopech van een aantal spelers, bracht niet het beste in ons boven. Toch een 1-0 ruststand door een doelpunt van Mark Kramer. Helaas toch door 2 persoonlijke fouten een totaal onnodige nederlaag van 1-2.

Hierna even een korte evaluatie in het team. Vastigheid dient te worden gecreëerd, trainingsarbeid meer toespitsen op verbeterpunten (o.a. penalty’s erin schieten, maar ook afronding).  Wel is een ieder overtuigd dat het balletje zeker onze kant eens moet opvallen, immers 3 wedstrijden op 1 doelpunt verloren.

Eindelijk viel dan de 3 punten naar onze zijde door een 1-3 overwinning bij Foresters 4. Dit uit een vroege 1-0 achterstand. Hierover zo meer. Regenachtig weer, een sterk verdedigend blok (met Juup Dol, Guido Veeken, Thomas Mak en Jorn Vriend) en motor/spelmaker op het middenveld Tim Vlaar, welke onder toeziend oog van zijn vriendin sterk speelde. Dit resulteerde in 3 doelpunten (Kees Kuilboer (mooie volley), Mike Hoogendoorn en Jarno Hink) en 3 punten, het begin is er!

Hierna volgde SVW 4 thuis. Hierin werden we de eerste 25 minuten compleet overdonderd, wat een 0-2 achterstand opleverde. Harde woorden in de rust, enkele wisselingen. En na 5 minuten in de tweede helft alweer 2-2 door doelpunten van Wouter Spil en Max ter Heurne. Dat is uit de startblokken knallen!! Helaas werd de slimheid van hun spits toch ons nog teveel, een goed versierde strafschop werd benut, 2-3 nederlaag.

Wederom een korte evaluatie, want waarneembaar was dat we bij diverse wedstrijden snel 1-0 achter kwamen. Waar zou dat aan kunnen leggen?? Zaterdagavond of een te vroege zondagochtend, of was de warming up niet scherp genoeg. Kortom stof om over na te denken in het volgende vrije weekend en scherpte benadrukken bij aanvang van de wedstrijden.

De eerst volgende wedstrijd was VVS 2 uit voor de beker. Scherp beginnen was het devies, 5 wissels op de bank dus legio selectie mogelijkheden. Wellicht toch teveel de scherpte benadrukt waardoor we na 1 minuut door een gele kaart al direct 10 minuten met 10 man konden spelen. Later nog een gele kaart, maar toch gelijke wedstrijd. Wel helaas door een zondagsschot en een klutsbal een 2-0 achterstand met de rust. 2e helft kregen zij nog een rode kaart, echter tot scoren kwam het niet en zelfs een 3-0 nog vlak voor tijd. Rommelige wedstrijd en vertekende 3-0 nederlaag.

Hierna volgt een goede serie in de competitie. Eerst de beste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen KSV 3, met onder andere een terugkeer van Joost Onderdelinden binnen de lijnen. Dit had een overwinning verdiend, echter konden we de 1-0 (doelpunt van Joost Onderdelinden) voorsprong niet over de streep trekken. Uit een dode spelsituatie wist KSV een puntje te stelen.

Hierna Alcmaria Victrix 3 uit. Regenachtig weer, maar spelen op kunstgras is dan wel een uitkomst. Ondanks dat we de betere ploeg waren kregen zij de beste kansen en had keeper Wesley Mol een engel op de lat en paal zitten. Vlak voor rust toch 1-0, echter 2 minuten later schoof Kees Kuilboer de 1-1 ruststand binnen. In de tweede helft maakte Sem Hoogewerf uit een penalty de winnende 1-2. Dit spelend met een mooie tulband op zijn hoofd door een vroeg opgelopen hoofdwond, wat een karakter!

Toen volgde Graftdijk 2 uit. Op het splinternieuwe kunstgras (met kurk) mochten wij het veld inwijden. Nu is het tijd voor hen om ook de kleedkamers wat ruimer te maken…. Graftdijk 2 had precies op tijd 11 man. Slordig spel, onvoldoende communicatie en concentratie aan onze zijde wat resulteerde in een 1-0 achterstand na 25 minuten. Dit had ook zomaar 3-0 kunnen zijn als zij wat scherper in de omschakeling waren. Tijd voor enkele wisselingen in het team bracht de stand via Mark Kramer vlak voor rust op 1-1. Tweede helft niet best, maar gelukkig hielden Jaap Wagenaar en Rick Dekker Graftdijk ver van het doel waar vandaag Nick Klaver op stond. 3 punten voor Apollo door wederom Mark Kramer die de 1-2, uit een splijtende pass van Daan Modderman, op het scorebord zette.

Tussenstand na dit alles:

Competie:          8 wedstrijden, 3 gewonnen, 1 gelijk, 4 verloren, doelsaldo 12-12
Beker:                2 wedstrijden, 1 gewonnen, 1 verloren, doelsaldo 3-4

Kortom spannende wedstrijden, verfrissend voetbal, grote talenten welke de komende jaren zeker ook het vlaggenschip van Apollo zullen halen. Kom gerust eens kijken!